ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътЗдравеМненияНовиниПУЛС

РЗИ: Има проблем с маските

В Пловдив обстановката с острите респираторни заболявания и другите характерни за сезона е нормална

Има казус с медицинските маски, които хората използват за предпазване на обществени места, потвърди пред репортер на Под тепето д-р Ваня Танчева-Манчева, директор на Регионалната здравна инспекция. Тя определи ситуацията по-скоро като „предкризисна“.

В Пловдив обстановката с острите респираторни заболявания и другите характерни за сезона е нормална, заяви д-р Манчева. По думите и няма повод за притеснения. Всички институции работим в координация, коментира тя.

На страницата на местната инспекция е публикувана заповед до всички директори на болнични заведения на територията на областа, с инструкции за действие при съмнение за заразен с коронавирус.

„Всяко лице със съмнения за носител се хоспитализира задължително в Инфекциозна клиника. Лабораторната диагностика се извършва в МБАЛ-София в структурата на ВМА и в Нациналната референтна лаборатория за грип и ОРЗ на НЦЗПБ, като пробите се изпращат чрез РЗИ“, се казва в документа.

В момента в столицата се провежда заседание на Кризисния щаб, на което присъстват и шефовете на областните РЗИ структури. На него ще бъде обсъден и проблема с маските. Търсят се възможни решения.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина